1004


Foto: SVT

Sveriges Television har börjat sända serien Korrespondenterna igen, en reportageserie där en eller några korrar per avsnitt rapporterar från något inom sitt bevakningsområde. Den sa säsongsstarten påstod sig granska turismindustrin, världens största industri som det påstås i programmet. Det är ett vällovligt syfte, fast nästan direkt börjar programmet handla om packpackers som röker på och riskerar att skada sig under rundresor i Sydostasien, vilket åtminstone jag tyckte var en väl snäv vinkel av begreppet turism. Backpackande ungdomar är ju inget nytt direkt, inte ungar som röker fula substanser heller. Tursamt nog får man därefter följa med till andra grejor, bland annat den exploderande kinesiska turismen och hur turism både kan motverka fattigdom och stjälpa miljön.

Kolla i datorn:

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article