1435


BERLIN. Det är rätt kasst väder just nu i Berlin, vi ligger på rummet och dricker ett par Warsteiner pilsner medan vi förbereder vart man ska gå ikväll och göra imorgon. Vad gäller imorgon så visar det sig tillexempel att nästan alla viktigare tidigare styrfunktioner för Tredje Riket låg på ett och samma ställe mer eller mindre, längs Wilhelmstraße. Däribland fanns rikskansliet på nr 77, med Hitlers bunker alldeles bredvid. Det mesta är borta idag, men jag skulle ändå vilja gå där. Bunkerns bakre ingång ser ni på bilden ovan som jag plankat från Wikipedia.

Vi bor på ett hostel i Östberlin, nån halvtimmes promenad från Alexanderplatz. Saaben har gått bra hela tiden, kanonbil. På måndag drar vi vidare till Prag som det ser ut. Ska bli kul, ser fram mer emot det eftersom jag inte varit där tidigare.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article