1875


Google Maps kan användas till mycket, hur mycket vet ingen eftersom användare hela tiden hittar på nya saker. En av dessa är en ”gräva hål i jorden”-karta, som påstås visa vad som finns på andra sidan planeten vid varje given plats. Du släpper markören på kartan och kartan visar då vart du skulle komma ut om du grävde ett hål rakt igenom.

Det visar sig till exempel att Kina inte alls ligger på andra sidan som det sagts ibland. Börjar man gräva i Stockholm kommer man istället ut mitt under Stilla Havet, runt 3-400 mil sydost om Nya Zeeland. Inte heller Australien ligger helt på andra sidan jorden – den som bemödar sig med att borra hål rakt igenom från Sydney dyker upp i Atlanten i höjd med spanska Malaga. Borrar man däremot från Auckland, Nya Zeeland, så prickar man faktiskt in Spanien (kartan ovan), så man slipper bli blöt.

. . . och sådär kan man hålla på. Tidsfördriv kallas det. Här är länken till kartan. Du måste ha registrerat ett Google-konto och vara inloggad för att komma åt finesserna.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article