1031

Här under bubblar lavan

ROTORUA. Staden som fått sitt namn från den vulkaniskt aktiva sjön alldeles här bredvid blev dagens anhalt. Imorgon bitti är min plan att jag ska ta min nyhyrda bil – japp, har bil nu igen, det är ju så festligt detta att köra på fel sida – och åka och kolla på denna vulkaniska aktivitet och sedan fortsätta söderut mot Wellington.

I morse tog jag en buss från Paihia till Hamilton nån dryg timme söder om Auckland. Hamilton ligger rätt bra till både om man ska fortsätta ner till Wellington och se detta vulkaniskt aktiva område där jag är nu. However, just som jag klev av bussen såg jag en hyrbilsfirma bredvid terminalen. När jag kollat upp lite busstider och konstaterat att Hamilton, i alla fall betraktad från busstationen, inte verkade så kul och jag inte hade nåt boende bokat började jag fundera på om jag verkligen skulle stanna där. Så jag klampade över till den här hyrbilsfirman och frågade vad det kostar.

Just som jag står där öppnar sig himlen. Det är inte regn, snarare kompakta sjok vatten som brakar ned på betongparkeringen utanför. Jag kolla på regnet i tre sekunder. Vänder mig om mot hyrbilstanten: ”Jag tar bilen!”

Jag och min högerstyrda lilla bil.


Även bortsett från regnet så är jag rätt – för att inte säga rejält – trött på att skramla fram på bussar. Sen undrar jag om det inte blir billigare också. Bussen från Paihia till Hamilton kostade typ 50 dollar, det är mer än en dagshyra för bilen.

Tanken är att jag åtminstone ska köra till Wellington, möjligen också ta färjan över till Sydön. Kan bli tajt att köra ner till Christchurch dock. Om jag inte väljer att ändra rutten helt, avstå Bangladesh och istället dra direkt till Indien efter Nya Zeeland. Ska utreda vad det kostar, men troligen blir det ingen sån ändring av kostnadsskäl.

Hostel-rummet på Base, som hostelkedjan heter, i Rotorua.


Nu har jag alltså i Rotorua och sitter och snackar med en holländsk tjej som varit och geggat ner sig i vulkaniska gyttjebad. Hon har visat sina bilder från det eventet och hjälpte därmed mig att besluta att jag inte ska göra samma sak. Vi kan faktiskt känna lukten genom fönstret från gasen som bubblar upp från Rotorua Lake här bredvid – det luktar helt enkelt utedass, eller ruttna ägg kanske.

Statusrapport lilla kameran som fick sand i sig: Den funkar runt 40 procent av tillfällena. Inte ok.

Det har regnat hela eftermiddagen och kvällen. Nu åskar det avlägset utanför, det gjorde det i Paihia också. Plus att brandlarmet gick mitt i natten. Har inte sovit speciellt mycket. Snart ner och ta en bira på Lava Bar nästgårds.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article