1228

Lämnar Peking ikväll med nattåget till Shanghai som tar tio-tolv timmar. Ska bli intressant. Det blir ett par dagar till i Peking mot slutet av Kinavistelsen – som man med fördel kan ägna åt den gigantiska Silk Market i östra Peking, ett gigantiskt varuhus fullt med plagiatgrejor. Även om man inte köper så mycket så är det en given sevärdhet.

Snön har lagt sig över Peking över natten. Jag som trodde jag skulle lyckas undvika vintern men med en dryg vecka kvar innan jag tar mark på Arlanda så sket det sig. Idag, innan tåget går ikväll, ska jag köpa ett nytt objektiv till kameran (se bild) och därefter gå och kolla på det forna kejserliga Sommarpalatset, som nu hastigt och lustigt förvandlats till ett Vinterpalats.
?ui=2&view=att&th=1273b4a9246a9b26&attid=0.1&disp=attd&realattid=ii_1273b4a9246a9b26&zw    
To be continued.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article