1432

SHANGHAI. Kom med nattåget i morse och hamnade mitt i värsata kinesiska morgonrusningen på t-banan. Sådana stunder kan man hålla sig för skratt. Men linjen jag skulle med, när jag väl hittade den, var inte så fullsmockad så det gick rätt ok. Dessutom kom en kille fram och hjälpte mig reda ut linjenätet. Han snackar bra engelska och det visar sig att han varit i Arvidsjaur och jobbat med biltesterna de har dår uppe varje vinter. Världen är liten. Väl framme vid rätt station skulle man leta efter en viss reklamskylt och följa den. Såg den inte först, så jag gick in på en Mc Donalds, köpte frukost, tog fram en lapp och satt och plitade ner adressen till mitt hostel på kinesiska:

上海市普陀区武宁路 300 (武宁小城内)万里路酒

Klev sedan in i en tobakshandel och visade lappen för föreståndaren – som direkt pekar rätt över gatan. Där, genom en portal och in i kvarteret ca 70 meter, låg stället. 
Har bokat tre nätter i Shanghai men det kan nog bli lite mer än så. Är lite inne på att använda Shanghai som bas för några dagsturer utanför stan. Alternativet är att köra en snabb sväng förbi Macau, för dät har jag inte varit, men det kan man å andra sidan ta när man passerar Hong Kong nästa gång. Vi får se, skulle vara skönt att slippa släpa runt på hela packningen så mycket mera, den börjar bli tung (har handlat lite grejor).
Återkommer, hej. 
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article