1040

Här slog terroristerna till
– nu döms den siste till döden
Den enda överlevande terroristen vid attentatet i Bombay i november 2008 har dömts till döden medelst hängning, skriver New York Times. Ajmal Kasab, 22, ingick i den grupp på tio tungt beväpnade terrorister som i båt anföll hotell och andra byggnader i Bombay och spred död och skräck i stan under tre dygn innan polisen slutligen kunde ta kontroll över situationen.
Ett av målen var Bombays lyxigaste hotel, Taj Mahal (bilden), där attentatsmännen gick från rum till rum och dödade västerländska gäster.
TV: Här meddelas dödsdomen mot terroristen

Kritik riktades efter dådet mot framför allt den bristande säkerheten vid hotellen, där gärningsmännen enkelt kunde promenera rakt in i foajén och börja skjuta. Jag var vid Taj Mahal i Bombay den 17 februari i år, lilla bilden till höger. Då var hotellet i full gång, men med en kraftigt förhöjd säkerhetsapparat. Numera hindras bilar från att oanmälda köra ända fram till ingången och väskor och personer skannas för metallföremål.
Avrättningar är ovanliga i Indien, enligt tidningen, bara en våldtäktsman har avrättats de senaste tio åren.
Över 160 människor dödades i attacken i november 2008, skriver New York Times:

More than 160 people died at a train station, two hotels, a Jewish center and a popular bar during the attacks that lasted for three days in November 2008. Mr. Kasab and one accomplice were responsible for about 60 deaths, most of them at the train station, where pictures and video footage showed him firing indiscriminately at passengers in a waiting area.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article