1056

Generalstrejk skapar
tvärstopp i Dhaka
I den första generalstrejken i Bangladesh på tre år använde polis tårgas och grep över 200 personer på söndagen i försöken att skingra tusentals anti-regeringsdemonstranter i Dhaka, med 13 miljoner invånare. Det även under normala omständigheter kaotiska huvudstaden drabbades av tvärstopp på vissa håll vilket, paradoxalt nog, skapade en aning andrum i den vanligtvis ihopkorkade trafiken. 12 000 poliser användes i insatsen och transporter i hela landet lamslogs.
Demonstrationerna är ett bakslag för den sittande regeringen, som hittills varit förskonad från de strejker som tidigare varit vanliga i Bangladesh, och som kompletterats av att oppositionen ofta bojkottar parlamentet för att skapa en politisk kris.
Demonstrationerna i helgen initierades enligt nyhetsrapporterna mycket riktigt från oppositionspartiet Bangladesh National Party (BNP) som reaktion på oförmågan regeringspartiet Awami League att ordna basfunktioner som elektricitet, vatten och gas till befolkningen.
Tomma gator i Dhaka på söndagen för omväxlings skull.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article