1249

MOTIGT FÖR GADDAFI. Upproret i Libyen, inspirerat av Tunisien och Egypten där diktatorerna tvingats bort, blir allt våldsammare. Jag kollar på Sky News just nu och både den kanalen och bland andra Al-Jazeera rapporterar att Gaddafi tappat kontrollen över flera städer under senaste dygnet. Samtidigt räknas antalet döda i flera hundratal, kanske tusen eller fler.

De utländska medborgare som befinner sig i Libyen försöker desperat ta sig därifrån. Men enligt Sky News har myndighesapparaten i landet brakat samman så pass att byråkratin kring att lämna landet inte heller fungerar.

Både i östra och västra Libyen tycks demonstranterna ha tagit kontroll över vissa områden och städer, enligt Al-Jazeera som rapporterar från östra Libyen, nära den egyptiska gränsen där inga av Gaddafis säkerhetsstyrkor syns till längre.

>>> Story: http://english.aljazeera.net/news/africa/2011/02/2011223125256699145.html
>>> Medierna i Mellan Östern: Gaddafi är rökt (BBC)
>>> Politiska oron i Libyen pressar upp oljepriset (WSJ)

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article