1034

Dags igen: Ny isländsk 
vulkan hotar ge flygkaos
Ett drygt år efter cirkusen med askmolnet som ställde större delen av Europas flyg på marken kan det vara dags igen. Den här gången är det vulkanen Grimsvotn på Island som bestämt sig för ett utbrott och som nu skickar aska kilometer upp i luften över Island. Än så länge, på söndagkvällen, är bara det isländska luftrummet stängt för flyg och askan tycks ta en bana norr om Skandinavien. Men det kan snabbt ändras ifall vindarna vänder.

I Storbritannien oroar man sig över askan. ”Både höga och lägre vindar kommer att vrida till nordväst under måndag och tisdag, så mellan Island och Skottland blir det nordvästlig vind. Så absolut, ett askmoln kan potentiellt röra sig från Island mot norra Skottland. Jag tror att den risken ökar under måndag kväll och natten till tisdag”, säger brittiska meteorologen Paul Mott till The Guardian.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article