2039

När vädret inte håller måttet
Så här års drabbas vissa svenskar av panik när vädret kanske inte håller vad man hoppats. Det går dock att snabbt ställa om planeringen och kasta sig iväg på ett flyg till varmare breddgrader, om det nu är det man vill ha. Här är tre smarta tjänster:

Mrjet – kampanjkartapriskurva

Flyg- och hotellsajten Mrjet har utvecklat sök- och presentationsfunktionerna till att nu också innehålla en priskurva för olika destinationer där man kan se prisnivåerna för biljetterna. Där finns också en kampanjkalender med de destinationer till vilka det går billiga flyg just nu. Är det en snabbresa du letar efter finns även en weekendkalender.

Supersavertravel – sökning via karta & pris

Supersavertravel erbjuder nu en liknande sökfunktion som Kayak.se kör under namnet Explore (när jag testade Kayak nyss fungerade den inget bra, kan vara ett tillfälligt fel). Hos Supersavertravels tjänst GoHappy väljer du bland annat när du vill resa och vad det får kosta, och så sållar sajten fram alternativ. Bra om det spelar mindre roll vart du hamnar och mer att du kommer iväg.

Skyscanner – billiga flyg via karta

Skyscanner har en liknande söktjänst som den ovan och ger ofta ett brett urval av billiga träffar. Spelar det inte så stor roll vart du reser, däremot vad det kostar, är kartfunktionen bra – klicka på en flygplats och billigaste alternativet (i alla fall i teorin) dyker direkt upp på skärmen. Vet du däremot vart du vill åka kan det vara en god idé att även komplettera med en sökning på www.momondo.se.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article