4563

Vi har haft fantastiska dagar bland öarna denna veckan. Här är ett urval på bild: Farbror Melkers Snickargården ur Saltkråkan, egentligen Norröra i den yttre arkipelagen. Sen har vi vraket vid Husarö, där de också håller på att renovera korsvirkeshus från 1700-talet som vi kollade på. Midsommarstången står på Ingmarsö, där vi ligger nu.

Man måste förstås också nämna gårdagens dramatik: vi låg på svaj i en vik vid Finnhamn för att bada. Bredvid hade en splitter ny Delta 34, ankrat på samma sätt. Deras ankare tog dock inte utan de drev mot stenarna en bit bort. När de skulle starta var dock batterierna urdragna – med några meter kvar till grunden. Så kom det sig att min gamla skuta fick ta en lyxbåt på släp för att de skulle komma därifrån. Fick 500 spänn för besväret.

Har förresten en vecka semester kvar – aaah…

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article