1581
Här växer ön – ur Atlanten
En ny ö är på väg att bildas i Atlanten i närheten av Kanarieöarna, skriver SvD.se. Ett pågående vulkanutbrott bygger just nu upp botten underifrån och inget vet när utbrottet avtar. Fortsätter det länge nog så kommer en ny ö att växa upp ur havet. Boende på El Hierro, den sydligaste av Kanarieöarna, evakuerades för tre veckor sedan men har sedan dess kunna återvända till El Hierro eftersom vulkanen inte direkt hotar den ön, enligt Daily Mail
Ett enorms askfält flyter på vattenytan vid platsen, visar nyhetsbilder. Redan har lavan bildat ett runt 100 meter högt torn på havsbotten, enligt expertisen. Ytterligare 150 meters tillväxt av lavahögen skulle göra att den når ytan. Det är i så fall den första nya ön i Kanarieöarna som bildas på en miljon år, påstås det. 
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article