3641
3641

NEW YORK. Om lite drygt ett dygn är vi i Puerto Rico (mer info här), den lilla spansktalande önationen som är ungefär en amerikansk delstat, men ändå inte. Någon form av protektorat till USA kanske man kan säga, jag har inte grävt ned mit i frågan djupare. Det får våra värdar på destinationen, en kollega till mig och hans familj, reda ut. I alla fall – det ska bli mycket trevligt med en semestertripp. Jag förväntar mig fina vyer, goda drinkar, vackra stränder och en och annan liten båttur under den kommande helgen. Bilden här ovanför från Puerto Rico har jag förstås inte tagit själv, men förhoppningsvis kommer jag att kunna plåta flera lika fina. De publiceras i så fall så småningom på den här sajten.

Här ligger Puerto Rico, strax öster om Dominikanska Republiken:


 

Kväll ska jag jobba lite till, sedan packa. I övrigt kan jag rapportera om en oväntad och lite lätt olustig historisk upptäckt som jag gjorde under en fåfäng googling på mitt eget namn härom dagen. Det har nämligen funnits (minst) en tidigare Erik Bergin, i Skövde i Västergötland på 1600-talet. Han råkade dock rejält illa ut. Följande historiska register innehåller namn på personer som avrättats i Västergötland under 1600-talet:

En gentleman i Skövde vid namn Erik Bergin tycks av dömts för mord och i laga ordning därefter avrättats.
En gentleman i Skövde vid namn Erik Bergin tycks ha blivit dömd för mord och i laga ordning därefter avrättad anno 1661.
Dessa historiska data påstås visa namn på personer som dömts i Västergötland och avrättats under 1600-talet.
Dessa historiska data påstås visa namn på personer som dömts i Västergötland och avrättats mellan 1654 och 1858.

 

Här är länken till PDF:en, ganska spännande läsning faktiskt.

 

In this article