1242
1242

Mycket står på spel i kvällens senatsval (plus i en handfull guvernörsval och andra val runtom i USA) – särskilt för demokraterna och president Obama som löper stor risk att förlora den demokratiska majoriteten i senataen, en av de två kamrarna i kongressen (republikanerna väntas behålla och även öka sin majoritet i representanthuset, den andra kammaren).

obama-walkVinner republikanerna senaten så kontrollerar partiet båda kamrarna i kongressen, vilket gör det extra svårt för Obama och demokraterna att få något uträttat under Obamas två sista år vid makten. Han kommer att tvingas kompromissa – vilket kritiker i båda partier redan anklagat honom för att vara dålig på.

Här är New York Times valbevakning.

Uppdatering 23:35 NY-tid: CNN förutspår att republikanerna tar kontrollen över senaten med minst 51 röster.

In this article