2234
2234

BRAKA, STOCKHOLMS MELLERSTA SKÄRGÅRD — Vore det inte för två höga radiomaster nedåt Dalarö till så skulle det vara omöjligt att tidsbestämma utsikten jag har denna soliga kväll på norrsidan av Braka, en långsmal ö strax öster om Nämdö.

Här hörs måsarnas skrik, sydvindens sus i lövskogen bakom mig och ett svagt kluckande från vågorna. Inget mer. Inte en enda båtmotor har stört friden, och då är vi ändå inne i andra hälften av juni.

Jag kastade loss från Melskär en bit österut vid 15-tiden och begav mig till Hallskär, eller snarare ön bredvid Hallskär, där jag förtödje i någon timme och gick runt och fotograferade. Kände dock inte att tillbringa natten där, särskilt inte eftersom det eventuellt ska bli regn tisdag och klipporna där var branta. Så det fick bli Braka, en ganska lite utnyttjad ö i mellersta arkipelagen. Där är det nära till (den relativa) civilisationen på Nämdö. Har inte bestämt utflyktsmål för tisdag dock, det kan bli något annat. Vädret spelar en rätt stor roll. Jag har i varje fall proviant för cirka tre dygn till.

Ikväll har jag grillat fläskkotletter.

Här några ytterligare bilder från måndagen:

På väg söderut i Stockholms yttre skärgård.
På väg söderut i Stockholms yttre skärgård.
I närheten av Hallskär.
I närheten av Hallskär.
Förtöjd vid Braka, måndag kväll.
Förtöjd vid Braka, måndag kväll.
In this article