Den här mojängen ger dig proffsnivå på din mobilvideo

1265
1265

Jag har investerat i ett nytt fototillbehör, en så kallad ”gimbal”, som väsentligen förbättrar filmer tagna med mobil och actionkameror som GoPro.

En gimbal är en mackapär som ser till att kameran alltid är i nivå med horisonten. Den jämnar ut skakningar och gör det möjligt att göra snygga panoreringar, som det heter, vilket nästan är omöjligt om du håller kameran direkt i handen.

Min gimbal är av märket Ikan och heter Fly-X3 plus. Den är batteridriven och kostar en slant, närmare bestämt knappt 300 dollar på B&H, men eftersom jag fotograferar så mycket så tycker jag att jag kan kosta på mig det.

Så här ser den ut:

Ikan Fly-X3 Plus med två olika kamerafästen, för mobil och GoPro-kamera. Foto: Ikan
Ikan Fly-X3 Plus med två olika kamerafästen, för mobil och GoPro-kamera. Foto: Ikan

Jag har bara testat den ett par korta stunder inomhus men hittills är jag mycket nöjd. En mera utförlig recension kommer förhoppningsvis senare.

Här är en kort video som visar hur anordningen fungerar:

 

In this article