Från Manhattan till Brooklyn (och tillbaka)

2122
2122

NEW YORK, SÖNDAG — Så här präktig är utsikten från Manhattan Bridge under en långpromenad från Manhattan över till Brooklyn till Hillary Clintons kampanjhögkvarter på 1 Pierremont Plaza precis vid det östra brofästet.

nyc-10april2016-3
Härifrån styrs Hillary Clintons försök att bli USA:s nästa president.

Just nu är det full fart på det politiska kampanjandet i New York City och runt om i resten av delstaten inför primärvalet här tisdag den 19 april. Särskilt för de tre kandidater med extra nära koppling till New York: Donald Trump, Hillary Clinton och Bernie Sanders.

Som alla vet är Donald Trump från New York. Bernie Sanders må vara senator från Vermont, men har är född i Greenpoint, Brooklyn. Och Hillary Clinton bor här, har varit senator från New York och har som sagt sitt kampanjhögkvarter förlagt till Brooklyn.

nyc-10april2016-4

Så en så strålande dag som denna fann jag det lämpligt att slå till med en långpromenad på ett par timmar hela vägen från Manhattan, ner genom Soho och över bron till Brooklyn.

Innan dess hade jag dock slagit till med brunch på Five Napkins. Så här såg det ut på Instagram:

Sunday treat

A photo posted by Erik Bergin (@travelingreporter) on

Väl över bron valde min telefon att lägga av – den tror då och då att den har 1 procent av batteriet kvar även om i själva verket det är 60 procent kräm kvar. Men efter en halvtimmes laddning på en Starbucks kunde jag till slut lokalisera Clintons HQ.

Så långt kommen på mitt söndagsäventyr hade klockan hunnit bli rätt mycket så det blev tunnelbanan hem igen. Fast först efter att jag tagit ännu en bild av den fina utsikten norrut över East River, inklusive min favoritbro Queensboro Bridge. Så här ser den ut:

nyc-10april2016-1

In this article