1133
1133

PORT WASHINGTON, LONG ISLAND — Jag har tappat räkningen på hur många väljarmöten med Hillary Clinton jag varit på senaste året, men det lär snart närma sig tio. Måndagen den 11 april besökte jag ännu ett, vid idylliska Port Washington ute på Long Island en timmes körning från New York City.

Det är inte bara Clinton som kampanjar i New York för fullt just nu – hennes rival Bernie Sanders och republikanska frontrunnern Donald Trump är också här. De två övriga kvarvarande republikanerna, Ted Cruz och John Kasich, har varit mindre synliga.

Anledningen är primärvalet i New York som hålls tisdagen den 19 april. Det är en av de största och folkrikaste delstaterna under primärvalssäsongen. Ändå är det ovanligt med så här intensivt kampanjande, som man vanligtvis annars mest hittar i tidiga delstater som Iowa och New Hampshire.

I måndags spelade Hillary Clinton ut vapenkortet mot Bernie Sanders och anklagade honom för att vara vek i kampen mot vapenlobbyn. Hon gjorde det med hjälp av vittnesmål från anhöriga till flera av de senaste årens mest uppmärksammade massakrer i USA, som den vid Sandy Hook Elementary School i Connecticut och på en biograf i Colorado 2012.

Clinton leder med runt 14 procentenheter över Sanders, men trots ledningen visar senatorn från Vermont inga tecken på att slå av på takten.

Om detta skrev jag en story i SvD, inklusive ett videoinslag på ett par minuter. Njut av alltihop här.

Så här såg det ut på webben och i onsdagstidningen:

Uppslaget i tidningen.
Uppslaget i tidningen.
Artikeln på webben.
Artikeln på webben.
In this article