1539
1539

CLEVELAND, OHIO — Nu är jag på plats i Cleveland vid Eires södra strand där jag och 15 000 andra journalister ska bevaka Republikanernas partikonvent kommande vecka.

Det väntas demonstrationer för och emot Donald Trump, som ska väljas till partiets presidentkandidat under veckan av tusentals delegater som reser hit från hela USA. Partiprogrammet ska också spikas, med mera, men framför allt verkar konventet vara en plats där politiska insiders umgås och visar upp sig för varandra. Bortsett från dem som bojkottar alltihop i protest mot Trump.

Kandidaten själv verkar vara på panghumör att döma av det här tweetet:

En trave med pressackrediteringar.
En trave med pressackrediteringar.

Själv har jag producerat en kort video, som ska publiceras på SvD måndag, samt hämtat ut min pressackreditering (höger). Det är allt jag hunnit med hittills. Mer kommer.

MER LÄSNING Allt om Vita Huset 2016

Föga förvånande står demokrater inte högt i kurs i Cleveland den här veckan. Över Cleveland på lördagen åkte ett plan med banderollen ”Hillary For Prison” och en herre stod utklädd till en neslig Hillary-figur på en gågata.

cleveland-1-hillary-prison-cleveland

 

In this article