1480
1480

Donald Trumps ovilja att redovisa sina deklarationer, ”tax returns”, som brukligt är inför ett presidentval har fått amerikanska journalister att försöka jaga fram uppgifterna om hur mycket skatt Republikanernas presidentkandidat betalat på annat håll.

Lördag 1 oktober kunde New York Times scoopa med uppgiften att Trump 1995 redovisat en förlust på över 900 miljoner dollar vilken, enligt tidningens experter, kan ha gjort att han slapp betala statlig inkomstskatt i 18 år genom förlustavdrag.

Om detta gjorde jag en så kallad rewrite som publicerades på SvD.se söndag morgon och hamnade i nedstruken version i måndagstidningen. Rewrites är förstås inte en särskilt högstående form av journalistik men den är tyvärr nödvändigt, särskilt när man mer eller mindre ensam försöker bevaka århundradets mest annorlunda presidentval.

Så här såg det ut i tidningen:

Trump och skatten i SvD.
Trump och skatten i SvD.
In this article