1974
1974

INGARÖ VARV — Båtrustningen tog ett litet steg framåt idag när jag pysslade om Clara-Ida under ett par timmar på annandag påsk, en måndag. Dels oljade jag badbryggan igen, som suger åt sig ofantliga mängder olja. Dels monterade jag en stödanordning till en lucka till ett stuvutrymme i fören som man tidigare fått hålla uppe för hand.

Badbryggan såg torr ut igen efter den förra inoljningen för ett par veckor sedan.

Och dels lackade jag ett par trädetaljer inne i hytten och på dörren till kajutan som utsatts för slitage under flera säsonger. Jag kan säga en sak direkt: köp slipmaskin. Jag fick nog av sandpapper utan åker till ett byggvaruhus och inhandlar en Bosch innan jag slipar vidare inför iläggningen, det är en sak som är säker.

Så här såg det ut i original:

Slipad list vid dörren.
Sliten diskbänkslist.
Nedslipad och matt list vid diskbänken.

Och så här fint ser träet ut efter lackning (ett lager, inte torkat vid fototillfället). Jag använde Schooner från International, nöjd med det hittills.

Sliten list vid diskbänken.
Listen vid dörren efter lackning, men innan det torkat.
Lacket: Schooner från International.

 

In this article