1524
1524

OSTHOLMEN — För två veckor sedan, helgen runt månadsskiftet september-oktober, rapporterade jag om extremt lågt vatten i skärgården. Den här helgen, 14-15 oktober, är det precis tvärt om. Vattenståndet är så högt att man knappt känner igen vissa platser, Strömma kanal såg ut att vara på väg att svämma över och kändes mycket bredare än vanligt (vilket den ju var också).

Här kommer en okulär studie av ett skär på Ostholmens sydsida. Man ser tydligt hur den lilla landremsa som låg i dagen för två veckor sedan nu är helt dold under ytan.

Högvatten och lågvatten. Foto: Erik Bergin

I övrigt artar sig den här söndagen till en strålande final på Skärgård 2017. Jag sitter på akterdäck och skriver detta i solsken, nära stiltje och en temp på drygt 20 grader. Snart blir det ärtsoppa till lunch och sedan återfärd till hemmabryggan på Ingarö, tillika årets sista tur.

Så här höstfint är det på Ostholmen söndagen 15 oktober:

Väldigt klart vatten vid Ostholmen 15 oktober 2016. Foto: Erik Bergin
Ostholmen 15 oktober 2016. Foto: Erik Bergin
Clara-Ida i viken vid södra sidan. Foto: Erik Bergin

In this article