1348

STOCKHOLM — Många sitter hemma och jobbar i dessa coronatider. Det kan bli påfrestande eftersom det ibland är svårt att hinna komma ut (om du nu inte sitter i coronakarantän dessutom). Och när hemmet dessutom är arbetsplats, i värsta fall med hela övriga familjen på plats samtidigt, så är det lätt hänt att bostaden förlorar sin lyster.

Så därför har jag sammanställt några tips på saker du kan hitta på för att bryta tristessen och pigga på dig lite.

Vilka är dina bästa tips?

Mejla mig!

Använd formuläret sist.

Pyssla om blommorna

Med vårljuset sätter växterna fart – men när pysslade du senast om dina blommor?

Ta chansen och ägna en halvdag åt att staga upp vildvuxna fikusar, kapa döda palmblad och plantera om din avokadoplanta. Som den här på bilden.

Avokadon blir ompysslad. Foto: Erik Bergin

Lär dig blanda roliga drinkar

Att få fredagskänsla efter en vecka med hemmajobb är inte det lättaste. Men det finns sätt.

Varför inte en gång för alla lära dig blanda dina favoritcocktails? Gör det på allvar, skaffa en ”shaker”, frys in is och köp Cointreau, bra konjak, tequila och rom, lime och tranbärsjuice och sätt igång.

Recept på de 25 vanligaste och bästa drinkarna finns här. Mina fredagsfavoriter är Margarita, Sidecar och klassikern Cosmopolitan. Vilka är dina?

Rensa ur garderoben

Ett bättre tillfälle kommer du knappast att få. Ta en lunchpaus från hemmakontoret, riv ur garderoben och gå igenom allt du har i persedelväg.

Se till att prova alla plagg du är osäker på. Lägg i olika högar: behålla, klädinsamling, textilåtervinning, säsongskläder, sällanplagg och så vidare.

Du kommer garanterat att få en massa ny plats över i garderoben som du inte visste att du hade. Och jobbet är den bästa känslan när det är avklarat.

Återupptäck ny del av stan

Såvida du inte är sjuk och sitter i karantän så är det inget som hindrar att ta en promenad. Gör det till en sport att upptäcka en ny del av stan, eller återupptäck en stadsdel där du inte varit på länge.

Härom dagen hamnade jag exempelvis i en del av Kungsholmen i Stockholm där jag inte promenerat på åratal. Så här såg den promenaden ut.

Hornsberg, Kungsholmen. Foto: Erik Bergin

Unna dig en bra TV-serie

Drar du dig för att hamna i serieträsket? Nu är rätt tillfälle att lägga den idén på hyllan.

Både Netflix, Amazon och HBO har flera nysläppta sevärda alster ute. Dessutom släpper SF nya biofilmer rakt ut i appen, eftersom coronaviruset hindrar folk att gå på bio.

Här är några bra tips:

The Outsider från HBO är en sevärd amerikansk kriminalthriller. The Plot Against America, också från HBO, har jag bara sett ett par avsnitt av men detta historiska drama verkar lovande.

Netflix har släppt säsong två av narkodramat Ozark. Där finns även mycket roliga Sex Education att roa sig med. Hos Amazon kan jag bland annat rekommendera kontrafaktiska dramaserien The Man in the High Castle, om hur USA sett ut om Hitler vunnit Andra världskriget.

Partaja via videolänk

Kan ni inte ses beroende på smittorisken? Ring då upp bästa polarna på FaceTime, streama upp mobilen till TV:n via Apple-boxen – och vips har du riggat för ett lördagspartaj via videolänk. Tänk på att ställa din mobil vid TV:n så att ni ser på varandra när ni skålar.

Vilka är dina bästa karantän-tips? Mejla mig!

[contact-form-7 id=”34544″ title=”Tyck till! Allmänt”]

In this article