1179

STOCKHOLM — En sak begriper jag inte. Om man nu ska sitta i mer eller mindre ofrivillig karantän på obestämt framtid, varför har det då rapporterats om alla dessa människor som bunkrar – konserver? Är man hemma på jobbet och på fritiden, men utan att få hem folk på middag, då framstår det enda rimliga att festa till det på egen hand.

Sålunda slog vi till med en riktig brakpåskmiddag. Komplett med laxtartar, ägghalvor med räkor, snittar med gubbröra, pastej och cornichoner, västerbottenpaj, bressolainlindad sparris med honung och valnötter, samt laxkex.

Behöver jag säga att jag blev mätt?

Så här såg det ut:

Efter en dylik pangmåltid är det enda rätt att gå ut och gå. Stockholm har sin alldeles speciella charm när standen ligger nästan helt öde. På 45 minuters promenat tror jag vi mötte tre personer.

Jag ger er Stockholm corona-påsken 2020 i bilder:

In this article