2182 1
Dammsugaren.
Bissell Powerforce Compact: så ser den ut.

NEW YORK. Vi är åter hemma på Manhattan sedan fyra-fem timmar och har hunnit inviga den nyinköpta amerikanska dammsugaren, en billig Bissell Powerforce Compact för $40 som låter ohyggligt mycket. Vet inte vad man ska likna ljudet vid, en rymdraket som lyfter kanske. Vi ska se om jag inte kan få till en ljudfil här på bloggen att lyssna på framöver.

Vi har dessutom ikväll monterat ihop (ännu) en Ikea-hylla. Sitter nu här och väntar på första besöket, nämligen Jonas som är på väg in med buss från JFK. Det ska bli kul! Snart ska vi ner och beställa kinesmat.

Men i väntan på det – några ord om helgturen till New England. Vi har sett kusten längs Connecticut och särskilt Mystic, där vi sov en natt på ett sunkigt motell strax utanför. Stan är väldigt mysig. Därefter vidare några mil åt nordost till Newport i mini-delstaten Rhode Island, som jag redan skrivit om. Återfärden gick utan problem, det var inte ens särskilt mycket trafikstockning på väg in till New York.

Som helgtripp är det en perfekt tur. Hade man haft mer tid så hade det varit kul att fortsätta och kolla in Hyannisport och Cape Cod (karta), men det hade krävt ytterligare ett par dagar.

New England (alltså delstaterna i nordöstra USA) är väldigt rena, välskötta och propra jämfört med mycket annat man ser här. Ta väggrenarna till exempel: överallt i USA kastar folk dryckmuggar i plast, omslagspapper till godis, matrester och annan bråta rakt ut genom bilfönstret. Men inte här. Eller så plockas det upp, vi såg faktiskt ett par skräpplockare på återresan som var ute för att rensa. Det ger ett stabilt intryck, och man kan bara önska att amerikaner i andra delar av nationen tog lika väl hand om sin omgivning som de gör här.

Jag har suttit och fixat till ett 60-tal bilder från Mystic, Connecticut, och Newport, Rhode Island, varsågod.

GALLERI NEW ENGLANDS KUST

Klicka en bild för att öppna galleriet
In this article