1124

Barack Obama ökade på sin opinionsmässiga ledning till ett försprång på 6,4 procentenheter på fredagen. Men opinionen kan svänga snabbt – vilket visas av grafiken här ovanför från sajten RealClearPolitics.com.

Dessutom anser allt fler amerikaner att McCains vicepresidentkandidat Sarah Palin inte är kompetent nog för jobbet. Sarah Palins nominering var anledningen till att republikanerna tog ledningen i opinionen ett kort tag efter det republikanska konventet (se grafiken ovan). Men sedan dess har bakslagen varit flera: Palin har svarat okunnigt på frågor om bland annat utrikespolitik, Bushs förre utrikesminister Colin Powell har själv bytt sida och stöder Obama – och ledarsidan hos Alaskas största dagstidning, The Anchorage Daily News, gav också sitt stöd till Obama i en ledare nyligen (klicka för att läsa).  

 
Alaska är Palins egen hemstat och en stor del av invånarna är förstås stolta över sin guvernörs nominering, men enligt tidningen är det för riskfyllt att placera den oerfarna Palin så nära presidentposten och en president med den aktningsvärda åldern 72 år. Dessutom, konstaterar tidningen, har Obama visat stor handlingskraft och god analytisk förmåga under den snabbt uppblossande finanskrisen – något man inte kan säga om McCain:
Sen. Barack Obama, the Democratic nominee, brings far more promise to the office. In a time of grave economic crisis, he displays thoughtful analysis, enlists wise counsel and operates with a cool, steady hand. The same cannot be said of Sen. McCain.”
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article