1170


Finanskrisen gör det mer komplicerat och i vissa fall dyrare att resa, visar det sig. Alma de Mexico, ett av Mexikos lågprisflygbolag, gick i konken redan i november. På hemsidan, där jag tänkte kolla biljettpriser, finns nu bara det här meddelandet. Jag är inte vass på spanska, men det står alldeles bestämt något i stil med att bolaget slutade flyga den 7 november 2008 beroende på problemen på de internationella finansmarknaderna.

Det jag skulle kolla var biljettpriser från Mexico City till Panama. I Sydostasien är det hur billigt som helst med regionalflyg, några hundra kronor ofta, men i Centralamerika är det oftare betydligt dyrare. Priserna hos Mexicana, ett av Mexikos större flygbolag, ligger på drygt 300 US-dollar för en sådan biljett, ca 3 000 kronor. Jag trodde först det var mexikanska peso, för de använder $-tecknet även för peson, förvirrande nog. Men icke. Jag ska kolla runt lite till, möjligen har inte alla lågprisflygbolag kraschat. Men kommer jag inte nedåt 2 000 kronor åtminstone så är det möjligt att jag ställer in Panamarutten och koncentrerar mig på Mexiko. Vi får se.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article