1734

Svampfest, svampfest hela dan

Vi hittade en hyfsat rejäl samling kantareller, säkert ett 30-40-tal, under en lördagstur med min gamla Chevrolet till Flen (se karta nedan) där det finns lagom fuktiga marker blandat med ruttna stubbar och barrträd. Skörden blev bättre än den förra helgen avseende kantareller, fick ihop en hel bunke nu (bilden), men de gigantiska blomkålssvamparna vi hittade flera av då lyste helt med sin frånvaro nu. Den ska vara god att fritera har jag läst. Tror dock jag i alla fall lyckades identifiera en aspsopp där utanför Flen. Bra info finns för övrigt på Svampguiden.com.

En urbrunnen Saab 99 fann vi på i skogen också förresten. Spännande. Det låg en urdrucken flaska Fernet låg i den demolerade kupén. Också: det visar sig att GB Glace har en glassfabrik i Flen (se bilden nedan), adress Storgatan 11, telefon 0157-19600.
Och glassfabrikören tänkte för sig själv: Låt oss bygga en riktigt festlig glassfabrik. Här i Flen. Sagt och gjort.

Jag vet ännu inte vad jag ska göra med alla mina kantareller, några förslag någon? De räcker till två grejor, så jag är inne på dels en kantarellpaj, dels en sorts stuvning med kött. Sedan vill man ju steka på några rakt av i pannan också, det är svårslaget. Har hittat en del recept som verkar bra på Tasteline.
Här hittade vi svamp

View Svampmarker i Sörmland in a larger map
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article