1046
Börjar tröttna på bussar…
Är seg efter en hela dag på sjön, i sjön och i solen. Desto retligare då när jag märker att det busspass jag köpt, med bussarnas Ryanair, Nakedbus.com, liksom inte går att använda för att boka en resa. Jag har passet, ett bokningsnummer – men ingenstans att boka. Boka enkelresor går förstås, vilket jag gjort nu i ren ilska över systemets oförträfflighet, men att mitt pass då?! Har mejlat kundtjänst, en rent principiell åtgärd för jag förväntar mig knappast någon upprättelse.
För övrigt är det som alltid när man reser runt att man underskattar tiden själva resandet tar. Nu tex på torsdag morgon ska jag ned till Hamilton, som stan heter, vilket innebär bussbyte i Auckland. Framme kl 2 och då har ju den dan mer eller mindre gått. Får se, jag kanske struntar i allt vad bussar heter och hyr en bil istället.
I övrigt har vi kollat in delfiner idag – roligt. Ett par svenska tjejer var med på samma båt som jag hängde lite med.

Jag har simmat med delfiner. Det låter bättre än det var, jag såg två delfiner tre-fyra meter ner i det blå vattnet i kanske fem sekunder. Men en svensk tjej som var med på båten kom alldeles inpå och blev typ påsimmad. De här är helt vilda och, som kapten på båten sa, de måste inte vara här – ofta kan de vara långt bort och leta mat. Lite coolt är det ändå.
Det här nätet tyckte fartygschefen själv var väldigt roligt. Sjöälv ifrågasätter jag nöjet att utsättas för en störtsjö saltvatten när han kör båten framåt samtidigt som man hänger där nere. Men det var praktiskt när man skulle i och leta delfiner, särskilt som en hel del miffon inte verkar veta hur man simmar med simfötter.

Japp, ett berg med ett hål som vi åkte igenom med turbåten.

Closing in…

Detta är den största ön i Bay of Islands, där jag är nu. Vi fick en timmespromenadtid där så jag klättrade upp till toppen. Glömt vad den heter nu, men det var väldigt tjusigt. Massa får och grönt, lite Irland över det.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article