1095


Så behåller du din

likviditet i Japan
RESETIPS: Det kan vara svårt att hitta en bankomat (ATM) i japanska städer som accepterar utländska bankkort. Både Kyoto och Kobe, där jag kollat senaste dagarna, har gott om bankomater men de flesta totalnekar utländska kort. Vissa godtar Citibank men de flesta bara japanska kort. Till dem du inte kan använda som turist hör de bankomater som finns i livsmedelsbutiker som AM/PM och Lawson, som jag testat idag.
Behöver du absolut ha tag på en bankomat är ett tips att sikta på närmaste postkontor. De ligger inte sällan intill tågstationerna och kan ibland ha en hel rad bankomater av typen som syns på bilden här ovanför. Den liknar någon antik analog datamaskin från 1970 men ger faktiskt pengar.
Ett annat sätt att hålla sig likvid är även att ha med en packe US-dollar. Möjlighet att växla finns till exempel ofta hos boknings- och turistinformationskontor på tågstationer.
Alla bankomater har inte heller signalordet ”ATM” sittande på en skylt utanför utan istället en räcka japanska tecken. Det är alltså värt att verkligen kolla runt i kring dig när du går på stan och inte bara spana efter ATM.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article