1244

Går ut på morgonpromenad i Alicantes gamla stan – och det är helt tyst. Gissar att en hel del spanjorer ligger hemma och tar sovmorgon efter en sen lördagkväll. Fast ändå: det var väldigt städat ute igårkväll, fram till midnatt i allafall. Nu är det hursomhelst tyst, biltrafiken från stans övriga delar tränger inte in hit genom stenhusen. En kvinna och en äldre herre är ute med sina hundar. En duva försöker hitta mat bland gårdagskvällens matsmulor, men de har blivit bortsköljda med vattenslang – hela stan verkar avsköljd, det ser ut som det regnat.

Inte ett moln syns på himlen nere vid båthamnen där jag sitter nu på en bänk och spanar bort mot en ståtlig norskflaggad Grand Banks, där det var folk ombord igår. De satt på akterdäck och stirrade in mot strandpromenaden, utan någon som helst ansats att starta motorerna, lägga ut och åka någonstans. De kanske är rika nog att köpa båten, men inte rika nog att betala bränslanotan.

Försöker bestämma om det ska bli en dag på beachen idag. Tror det, igår syntes folk som badade i Medelhavet. Med den här solen, och om det håller sig hyfsat vindstilla, borde tempen dra sig uppåt 30. Aaahhh…

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article