1273

NYA TRENDEN: RESA ENSAM
Time Magazines reseavdelning på nätet listar tio nya resetrender att hänga på, om man vill. Den första: Ensamresenären är tillbaka.

Jag har rest själv i Asien och USA flera gånger och tycker egentligen att det är det ultimata sättet att resa, av flera skäl. Dels har du 100% kontroll över hur du vill disponera din tid, dels träffar du lättare andra människor än om du har en annan svensk med att prata (svenska) med, dels – kanske viktigast – lär du känna dig själv väldigt bra och vet hur du reagerar i olika situationer, när du drabbas av problem eller får långtråkigt. Långtråkigt förresten får man nästan aldrig.

Jag rekommenderar alla att åtminstone prova på att resa själva, särskilt av det tredje skälet.

Som stöd för sin tes berättar Time exempelvis om ett kryssningsrederi som slagit till med ett fartyg fullt med singelhytter.

Bland de andra trenderna som Time snappat upp, en del vettiga andra lite tunna, finns den ökande graden av rabattmöjligheter att hitta för den som letar runt på internet, en trend framdriven av allt hårdare konkurrens mellan reseföretagen. Det handlar om rabattkoder som ska klistras in vid bokning och om hotellerbjudanden som hotellen själva skickar via tex Twitter (se bland annat den här listan). I samma kategori hittar man olika klubbar och medlemskap på nätet där det går att boka till lägre pris om man är medlem. Rabattkuponger spås också bli vanligare för att locka flera att investera i exempelvis en spa-weekend eller hotellnatt.

En annan trend, menar Time, är att ta volontärjobb under resan för att hjälpa till att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i landet du åker till.

Dinosaur Park, Rapid City, South Dakota.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article