1709

EU mjukar upp reglerna 
på flygen – steg för steg
Reglerna som förbjuder dig att ta in vätska, till exempel en flaska vin, i handbagaget in i EU är på väg bort.  Från och med idag, fredag, kan passagerare som kommer från ett land utanför EU ta med sig vätskor vid transfer på en flygplats inom EU, skriver TT. Det är första steget i en plan för att trappa ned förbudsfloran kring flygningar som EU-kommissionen lagt fram, och som införs steg för steg i takt med att tekniken för att avgöra vätsketyp förbättras. Om två år ska det åter vara helt tillåtet att ta ombord harmlösa vätskor, är planen.

Vätskeförbudet har drivits hårt av EU efter ett misslyckat bombningsförsök med flytande sprängmedel för flera år sedan. Förbudet har ofta skapat långa köer och förvirring vid säkerhetskontrollen för resenärer som kommit utifrån EU och landat för att transferera till ett annat flyg inom unionen. 


Även andra säkerhetsprocedurer väcker stundom ilska bland resenärerna. I november 2010, lagom till Thanksgivinghelgen i USA då många reser, kallades det till uppror på internet mot det som kallas ”full body scan”, helkroppsskanning, som används för att säkra så passagerare inte har exempelvis vapen dolda på kroppen. 

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article