1786

NEW YORK. Efter att ha kämpat mig igenom New York Times söndagsupplaga, dammsugit och dragit igång diskmaskinen så är jag redo att ta tag i dagens, eller kvällens egentligen, huvudevent: hockey.

Jag ska på mitt livs första hockeymatch i New York, Rangers vs. Los Angeles Kings på hemmaarenan Madison Square Garden. Dessutom är jag ackrediterad, så jag sitter på pressläktaren. Hoppas man ser bra där.

UPPDATERING: Se Rangers-fansen hylla Henrik Lundqvist

Följ matchuppdateringarna på Live-sidan.

Madison Square Garden Transformation Stage 1
New York Rangers hemmaarena.Nyr3188 / Foter.com / CC BY-SA

Det var ett bra tag sedan jag var på hockey överhuvudtaget. Senaste matchen måste ha varit LHC borta i Globen. Mot vilket lag minns jag inte.

Vädret passar för hockey förresten, det är grått och kallmurrigt.

 

I övrigt så gick vi igår, lördag, eftermiddag på en promenad över Williamsburg Bridge till Williamsburg, Brooklyn, och kollade runt där. Området kan rekommenderas, det är fullt med annorlunda butiker, trevliga restauranger och obskyra ölhak. Williamsburg har ju blivit så hippt och självmedvetet att tillochmed Södermalm hamnar i skuggan, men den här delen närmast East River tycker jag nog ändå har kvar en del genuin charm.

Jag gjorde en snabbt ihopslängd filmsnutt på ett par minuter om promenaden över Williamsburg Bridge, som ofta hamnar i skuggan av den mäktiga Brooklyn Bridge längre söderut. Här kan du titta på den:

Den som uppskattar gatukonst (även kallad graffiti eller, för den delen klotter) har mycket att hämta i Williamsburg. Väggarna är fulla av fantastiska målningar, som till och med jag – som håller mig med en ålderdomligt restriktiv attityd vad gäller offentlig konst – är klart sevärda.

Här kommer bilder från Williamsburg.

GALLERI WILLIAMSBURG, BROOKLYN

Klicka en bild för att öppna galleriet
In this article