1209
1209

NEW YORK, TISDAG — En hektisk dag vid FN-högkvarteret här i New York idag, tisdag, inkluderade bevakning av den presskonferens där Fredrik Reinfeldt för första gången efter valet för en dryg vecka sedan kommenterade saken.

Stående i rosenträdgården inne på FN-området höll statsministern, utrikesminister Carl Bildt och miljöminister Lena Ek en presskonferens som var flitigt besökt av alla svenska medier som har representanter i New York.

Miljöminister Lena Ek, statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt. Foto: Erik Bergin
Miljöminister Lena Ek, statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt. Foto: Erik Bergin

Statsministern har kritiserats hårt för sitt snabba avgångsbesked, som kom redan på valnatten. Presskonferensen i New York var första gången efter valet som han valde att bemöta kritiken.

– Till slut måste man ibland kunna byta partiordförande, och en partiordförande måste vara långsiktig i sitt perspektiv. Jag har varit statsminister i åtta år, jag var redo att fortsätta. Men jag har inte lovat att fortsätta som oppositionsledare, sade Reinfeldt.

Läs storyn här.

Så här såg det ut i tidningen:

Sidan i onsdagens SvD.
Sidan i onsdagens SvD.
In this article