1177
1177

Båtar, för att inte tala om lyxiga båtar, lockar läsare, det vet vi sen tidigare. Från båtmässan i Fort Lauderdale gjorde jag således ett jobb till SvD Näringsliv som lades ut måndagen den 3 november och som hittills gått väldigt bra på nätet. Dels mätt i så kallade klick, alltså hur många som klickar på den aktuella artikeln och bilderna, dels i form av delningar i sociala medier, främst Facebook i det här fallet.

Så här många hade delat artikeln på Facebook i tisdags.
Delningsrapporten: Så här många hade delat artikeln på Facebook i tisdags.

I tisdags var mitt ”svep” — som det kallas när man kopplar ihop flera artiklar eller bilder i en följd där varje sida genererar ett klick — från Fort Lauderdale andra mest lästa artikel på SvD.se. Sådant är roligt, även om det är viktigt som journalist att inte bara låta sig drivas av att göra grejor som genererar ett stort antal sidvisningar. Så tycker i alla fall jag. Det är nämligen, och tyvärr, långt ifrån alltid som seriös journalistik som egna nyheter och tunga intervjuer genererar det högsta läsarintresset.

Läs mitt lyxbåtsvep och se mina bilder från Florida här. Och så här ser det ut på nätet.

Huvudartikeln i svepet om båtmässan.
Huvudartikeln i svepet om båtmässan.

 

 

Här är själva "svepet" på Nliv.se.
Här är själva ”svepet” på Nliv.se.

 

Läs alla mina inlägg från båtmässan i Fort Lauderdale.

In this article