1965

Den här videon, här ovanför, är inget för folk som är rädda för sjön. I full storm angör båten hamnen och tar sikte på det smala hamninloppet. Bara någon sekund innan skrovet krossas mot vad som ser ut som en sten eller en kajkant så kommer en räddande jättevåg – och sköljer båten rakt in i hamnen och i säkerhet.

Visst är det snyggt manövrerat. Och notera hur lugnt besättningsmannen framme i fören pysslar med tamparna när de kommit in i hamnbassängen.

Filmklippet finns på YouTube, där det inte finns mer info än att filmen är uppladdad den 5 februari 2011.

Det finns förstås gott om liknande klipp om båtar i storm – här är en annan skräckscen, när kanptenen och hans first mate försöker borda deras segelbåt vid Pitcairn Island i full storm. Det går sådär till en början…

ANNONS

 

In this article