1320
1320

newyork-logo-frilagdTORSDAG — Med bara tre dygn kvar innan jag sätter mig på flyget till Stockholm på söndag kväll så känner jag ändå att jag har hyfsad kontroll på läget. Lägenheten är halvstädad, kan man säga, och jag har packat den stora resväskan i princip färdigt. Tre artiklar ska skrivas klart ikväll, torsdag, och på fredag, och jag har även ett jobb att göra på lördag. Söndagen lär gå åt till slutfix, packning och en runda i tvättstugan.

Tvättstugan, ja – typiskt nog renoveras den exakt precis denna veckan när jag som mest behöver den. Med lite tur har de fått igång de nya maskinerna till sön.

Hur som helst, det känns lite konstigt att lämna New York nu när det är så mycket roligt som pågår här. Som igår till exempel, när vi var ett stort gäng och drack öl på Union Pool i Brooklyn för att fira av två kollegor på TV4 som åker hem till Sverige.

Så här såg det ut:

Glatt gäng svenskar på Union Pool, Brooklyn.
Glatt gäng svenskar på Union Pool, Brooklyn.

Värmen är åter i stan och idag har det lätt varit över 30 grader. Så ett småkyligt Sverige lockar inte direkt vad gäller vädret, men det finns förstås annat som lockar där.

Men jag ska försöka hinna åtminstone med en bar till innan jag åker, nämligen båt-restaurangen Grand Banks på sydvästra Manhattan i the Hudson. Jag cyklade förbi fartyget, som heter Sherman Zwicker och är en gammal segelfiskeskuta, för ett par veckor sedan men fattade inte då att det var en restaurang och bar ombord.

Hittade tipset i en barguide i den eminenta guidetidningen Time Out New York (här finns fler New York-sommartips från Time Out). Inom journalistik är termen ”rewrite” en vitt utbredd term, helt enkelt att man gör en egen artikel baserad på en redan publicerad artikel. Det tar dock lite tid, så jag plåtade istället helt sonika av Time Outs bartips så att du, bästa läsare, ska kunna ta del av härligheten. Öppna galleriet nedan genom att klicka på en bild.

Missa heller inte mina egna New York-tips i NYC-Guiden.

Det var det, nu ska jag ut och käka middag i ett svettigt East Village.

 

UPPDATERING: Det blev en sista burgare på alltid lika fantastiska Black Iron Burger, på 5th street, East Village. Så här såg det ut:

En Little Italy burger med fries på huskrogen Black Iron.
En Little Italy burger med fries på huskrogen Black Iron.
In this article