1825
1825

Politiker från båda partier fördömer republikanska presidentkandidaten och miljardären Donald Trumps senaste utspel, det att USA ska stoppa alla muslimer från att komma in i landet. Trump jämförs nu med både Adolf Hitler och italienska fascisten Mussolini.

Detta rapporterade jag om i SvD tisdagen den 8 december. Läs storyn här.

[contextly_sidebar id=”fymHZliwiOCR9QVUvbDKzFwD9J262qs0″]Bakgrunden till utspelet tros vara att Donald Trump halkat ned till en andraplats i Iowa, den första delstaten att hålla primärval i februari 2016. Texassenatorn Ted Cruz leder över Trump bland Iowas republikaner enligt en ny opinionsundersökning i veckan, men Trump håller ännu ledningen nationellt.

– Jag tror helt enkelt inte på de här opinionsmätningarna. Just nu handlar det bara om organisation och pengar, vem har de bästa mäjligheterna att nå ut till väljarna i Iowa och New Hampshire, säger konservativa politiska strategen John Feehery.

Bland det republikanska politiska etablissemanget, däremot, är stödet lågt för båda kandidaterna.

– Jag tycker det är två kandidater som är särskilt skadliga för Republikanerna, den ena är Donald Trump, den andra är Ted Cruz. De är farliga för partiets framtid och båda är ute efter samma väljare. Och jag tror inte heller at någon av dem tror på den här sortens retorik, det är vad som är särskilt irriterande, säger John Feehery.

Så här såg det ut i papperet och på webben:

Artikeln på SvD.se på tisdagen.
Artikeln på SvD.se på tisdagen.
Artikeln om Trumps muslimutspel i onsdagens SvD. Klicka på bilden för större version.
Artikeln om Trumps muslimutspel i onsdagens SvD. Klicka på bilden för större version.
In this article