1200
1200

newyork-logo-frilagdFREDAG — Jag måste säga att det ska bli skönt att åka till Stockholm igen nu i december. Bara en dryg vecka kvar. En rolig vecka, hoppas jag, för det har kommit flera glögg- och ölinbjudningar på Facebook. Det är lämpligt att ge sig ut på stan och dricka öl av flera skäl, för att träffa folk men också för att jag knappt varit utomhus alls den här veckan, känns det som. Igår, torsdag, träffade jag visserligen en kompis i en bar på Upper East, och i måndags gjorde jag en intervju på Sveriges FN-kontor.

Men annars har jobbet (misstänkt terrordåd i Kalifornien, Fed-räntebesked på fredagen, planering av jobb 2016) gjort att jag mestadels – liksom flera dagar förra veckan – mest suttit hemma och glott in i datorskärmen. Det blir lite enahanda med tiden.

I Stockholm väntar – bland mycket annat – en nyrenoverad Land Rover Defender som varit på service. Kan förhoppningsvis bli en tur i skogen (!). Jag antar att den kommer att ta mig ner till Linköping endera dagen och även upp till Gräsö enandra (obs: nytt ord) dagen.

Och så förstås ut till Ingarö, där Clara-Ida sover gott med nyservad ankarvinsch i väntan på Beach 2016. Ser redan fram mot sommarens första tur. Dock: nästa sommar ser ut att bli lite rumphuggen eftersom jag förväntas bevaka åtminstone ett av den amerikanska partikonventen inför valet. Båda arrangeras båda i juli, så jag räknar med att få hantera en något uppdelad sommarsemester bestående av en tidig vårdel i maj eller juni och en sensommarsession i augusti/september. Exakt hur den planeringen ska gå ihop är inte alldeles klart, men allt går att lösa bara man bestämmer sig.

Här i New York rullar allt på som vanligt. Snart ska jag se På Spåret och mumsa hummus och morötter och sippa på lite rödtjut.

En titt i arkivet: För nästan exakt ett år sedan, den 7 december 2014, gick jag en promenad genom ett gråkallt New York och provfotade en ny kameralins. Någon vecka tidigare hade vi varit på Rockettes julshow på anrika Radio City Hall i midtown, som starkt kan rekommenderas. Vi var också uppe vid Columbus Circle och spisade jazz i december i fjol, med magnifik utsikt över Central Park.

Julen och nyåret förra året tillbringade jag i New York. 2013, däremot, tog var jag ute i Stockholms skärgård strax före nyår och besökte även släkten Bergins starka fäste Bestorp utanför Linköping. Dessutom bottenmålade jag båten den 29 december. Det gick bra det med.

Det var allt jag hade att avrapportera idag. Må så gott.

In this article