Så måste USA:s polis reformeras

1968
1968

Storstaden Baltimore har varit svårt drabbad av kriminalitet i flera år och vissa kvarter toppar våldsstatistiken för hela USA. Melvin Russell har varit polis i Baltimore i flera decennier och var så när på väg att säga upp sig efter att han blivit utless på våldet och polismyndighetens otillräcklighet. Men han ångrade sig, steg i graderna och blev istället chef för en del av polisstyrkan i Baltimore.

Och med tiden insåg han att polisen satsade sina resurser fel, att tänkandet i ”vi och dem, brottslingarna” inte fungerade. Och inte bara polisen, hela samhället tycktes ha lagt ned försöken på att påverka riktningen för Baltimore. Stadens problem var alltid någon annans, inte mitt.

Om detta pratar han i en TED Talk som las ut på sajten i januari 2016. Intressant och dessutom roligt.

MER TED Lista: 20 bästa TED Talks någonsin (inkl Hans Rosling)

In this article