1845

Det tre demokratiska presidentkandidaterna Hillary Clinton, Bernie Sanders och Martin O’Malley möttes i en presidentvalsdebatt på NBC News på söndagskvällen – se den här ovanför.

VITA HUSET 2016 Valcentralen: Allt om valet

MER POLITIK Alla inlägg inför presidentvalet

De tre kandidaterna brakade samman rejält bland annat om vem som skulle gå hårdast åt storbankerna.

Andra ämnen var förstås kampen mot terrorismen och ISIS, Iran, reform av det demokratiska partiet, samt vem som är bäst lämpad att rädda klimatet. Där var de tre uppenbarligen åtminstone överens om en omständighet:

– Det här är de tre kandidater i det här valet som verkligen tror på vetenskapen, sa före detta guvernören O’Malley vid ett tillfälle med adress till de republikanska kandidaterna där flera är uttalade klimatskeptiker som inte tror på ”global warming”.

Intressant inför de första primärvalen i början av februari är att Bernie Sanders, senator från Vermont som kallar sig ”socialist” (närmast att jämföra med socialdemokrat), leder i Iowa före Hillary Clinton enligt vissa mätningar. Han leder även i New Hampshire, där primärval hålls den 9 februari, men det är mindre oväntat eftersom delstaten gränsat till Vermont.

In this article