Med vikingaskepp från Norge — till New York

2453
2453

Entusiaster och äventyrare förbereder en seglats över Nordatlanten med vikingaskeppet Draken Harald Hårfagre, ett fartyg byggt efter hur man antar att vikingar konstruerade sina båtar för tusen år sedan. Skeppare ombord är göteborgaren Björn Ahlander, 68.

”Det här är ett riskfyllt uppdrag, men vi är ödmjuka och sätter säkerheten främst”, säger Ahlander till DN.

MER INFO Drakens Amerikaexpedition • TT • FB • Instagram

I slutet av april inväntade besättningen rätt vindar i Haugesund i sydvästra Norge. Draken, som har följebåt med på seglatsen, gör enligt planerna stopp på Island, Grönland och New Foundland i Kanada samt en tur in i de stora sjöarna på gränsen mellan USA och Kanada innan hon enligt planeringen anlöper New York i september.

Gissa om jag kommer att vara på plats då.

Se i videon ovan hur Draken seglar. Fler videor om fartyget finns här:

 

In this article