1370
1370

Det här är riktigt bra journalistik tycker jag: Wall Street Journal porträtterar Steve Bannon, Donald Trumps tidigare kampanjchef och numera chefsstrateg i Vita Huset. Det går att hävda att Bannon kan vara den efter Trump själv med mest inflytande över USA:s politiska beslut just nu.

Bannon drev tidigare nyhetssajten Breitbart News, långt ut på högerkanten, blev innan dess rik som investmentbankir och gjorde därefter en karriär som dokumentärfilmare.

Men vem är Steve Bannon egentligen? Hur han han formats? En knippe AT&T-aktier som hans far ägde, i kombination med fallande börser i samband med finanskrisen 2008, är nyckelorsaker bakom skapandet av en av USA:s just nu mest kontroversiella och även minst sedda politiska figurer. WSJ:s porträtt, med rubriken ”Steve Bannon and the Making of an Economic Nationalist”,  fyller i många av luckorna. Du hittar det här.

In this article