1563
1563

I en dramatisk ”showdown” i senaten den här veckan gör Republikanerna ett sista försök att enas inbördes om att riva upp Barack Obamas sjukvårdsreform, ”Obamacare”, och komma överens om hur ersättningen i så fall ska se ut.

Dramat – inför rullande TV-kameror och med en ilsken, twittrande Trump i Vita Huset som riskerar att alltmer framstå som kraftlös om försöket faller – följer på flera misslyckade försök av majoritetsledaren Mitch McConnell att ena sina partikamrater under våren och sommaren.

Ett förslag till trumpsk sjukvårdsreform röstades igenom representanthuset i maj – men bara för att omedelbart köra fast i senaten, där en sjukvårdsdebatt pågår sedan tisdagskvällen.

I ett känsloladdat tal uppmanade republikanska Arizona-senatorn John McCain sina partikamrater att börja samarbeta med oppositionen istället för att försöka pressa impopulära lagförslag igenom kammaren med minimal majoritet.

”Vi får ingenting gjort”, dundrade McCain:

Jag rapporterar om dramat i SvD, läs storyn här.

Se även min sammanställning av presidentens olika härvor senaste dryga veckan.

SvD torsdag 27 juli:

Sid 16-17 i SvD 27 juli 2017.
In this article