Här skälls senatorn ut inför domarvoteringen

1090
1090

En av de mest dramatiska episoderna i modern tid inom amerikansk politik inträffade fredag 28 september, strax innan senatens juridiska utskott skulle rösta om president Trumps domarkandidat till USA:s högsta domstol Supreme Court, Brett Kavanaugh.

Den republikanska senatorn Jeff Flake från Arizona, en öppen Trump-kritiker, hade just meddelat att han tänkte rösta för Kavanaugh i utskottet, trots att han anklagats av flera kvinnor för sextrakasserier.

Då konfronteras Flake inför rullande tv-kameror av två arga kvinnor, varav minst en säger sig själv vara sexbrottsoffer.

I omröstningen strax efteråt röstade utskottet för Kavanaugh, men med tillägget — framtvingat av Flake och Demokraterna i utskottet, att fördröja omröstningen i hela senaten med en vecka för att låta FBI utreda sexanklagelserna mot domaren.

Se videon här ovan, den finns även i flera andra varianter:

Här kan du se den dramatiska och smått kaotiska omröstningen i senatens juridiska utskott på fredagen:

In this article