1661

FINNHAMN — I början av september 2019 gjorde vi en båttur till Finnhamn, den välkända och populära fritidsbåthamnen en bit norr om Möja, och käkade middag på Finnhamns krog. Det var ett alldeles utmärkt exempel på vad jag ofta försöker propagera för här på ErikBergin.com och andra håll: att september och oktober på flera sätt är de bästa månaderna för att uppleva skärgården.

Nu i slutet av september 2020 gjorde vi om äventyret, den här gången med ett par kompisar. Det blev en makalöst fin helg, komplett med bastu, bad, solsken och drinkar på flybridge och en utmärkt middag på krogen.

I Paradisviken på västra sidan av ön rådde snarast vårstämning på lördagseftermiddagen. Det enda som tydde på att hösten var i antågande var ett par gula björklöv. Det badades och dracks rödvin från flybridges och i sittbrunnar. Över 20 båtar hade förtöjt vid bryggan.

På söndagen hann vi med ett besök vid Idholmens gård på, just det, Idholmen som hänger samman med Stora Jolpan där Finnhamn ligger, samt även ett snabbt stopp på favoriten Norra Stavsudda på vägen söderut.

Så här ser en prima båthelg vid Finnhamn och Norra Stavsudda i slutet av september ut:

In this article