535
535

Här är det senaste hemmaprojektet – kanske en funktion av mycket jobb och fritid inom hemmets fyra väggar senaste året: En gigantisk väggmålning i hallen på cirka 4×3,5 meter.

Verket är ännu under produktion och långt ifrån klart. Motivet är en stadssiluett, en skyline, som visar en sorts fantasistad med inslag av New York, kanske Shanghai och varför inte en aning Stockholm.

Trots det ofärdiga skicket går det att se motivet växa fram. Vi jobbar med olika nyanser av grått, som inte ser riktigt grått ut på bilderna, där den ljusaste hamnar längst ”bak”, eller underst, och där de mörkare lagren appliceras efter hand. De huvudsakliga strukturerna formar vi med maskeringstejp, som sedan rollas över och tas bort. Det fungerar mycket bra för raka linjer, kurvor är knepigare.

Så långt har vi dock inte kommit ännu. Här är projektet just nu:

Tejpning av motivet inför målning.
Bron sedan objektet målats och maskeringstejpen rivits bort.

 

En skyskrapa som formats av maskeringstejp som målats över.

Vill du se hur det blir till slut – håll koll på ErikBergin.com framöver.

In this article