4485 0
4485 0

Uppdatering 18 februari:

SNL driver med CNN:

— — — slut uppdatering — — —

Skådespelaren Alec Baldwin har det senaste året gått in i en ny roll som Trump-imitatör på NBC:s klassiska lördagsunderhållning Saturday Night Live, SNL.

Alec Baldwin. Foto: Vivanista1 via Foter.com / CC BY

Baldwin klockade en del klassiska imitationer som Trump redan före valet och har fortsatt i samma takt efter att presidenten svors in den 20 januari.

Här är ett tv-inslag om SNL:s Trump-parodier:

Det hela blir inte mindre roligt eftersom Trump uppenbarligen inte har självdistans nog att se Baldwins version av Trump som humor. Så här twittrade den då blivande presidenten den 3 december 2016 efter en SNL-show:

Och igen den 15 januari:

För NBC verkar Baldwins Trump-imitation dock vara en megahit:

På grund av en regionspärr går SNL-klippen inte att kolla på i Sverige på showens officiella YouTube-kanal eller NBC:s sajt (det går visserligen att ta sig runt spärren med hjälp av en VPN-tunnel, men det är ett annat inlägg).

Här har jag dock samlat några av de roligaste Baldwin-imitationerna från andra källor.

• Saturday Night Live driver med den tredje presidentvalsdebatten hösten 2016:

• Saturday Night Live driver med Trumps presskonferens i början av 2017:

• Parodi på Trumps första dygn i Vita Huset:

Här är New York Times rapport från Baldwins Trump-parodi lördagen den 11 februari efter att presidentens inreseförbud kört fast i det amerikanska domstolssystemet. CNN konstaterar att Baldwin, som ledde lördagens SNL, håller rekordet som den kändis som varit programledare för den klassiska humorshowen från New York flest gånger, närmare bestämt 17.

Alec Baldwin har i år fått sällskap av Melissa McCarthy som imiterar Trumps pressekreterare Sean Spicer. Spicer gjorde sig känd genom en närmast historiskt ilsken attack mot pressen redan helgen efter Trumps insvärjning den 20 januari, då Spicer försökte ro iland presidentens påstående att fler sett hans Inauguration Day än de folkmassor som såg Barack Obamas åtta år tidigare.

• Här är Spicers pressbriefing i original från den 21 januari 2017:

• Och här är SNL:s parodi:

• Här är en hel spellista med godbitar (välj klipp i menyn till vänster):

In this article